200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres no falten mai a la citacion. Vet aqui la seleccio de propostes dividides per categories

canada girls dating

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara no sera com ens agrada memorizar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades de llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa carencia esperar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per obsequiar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

dimond dating

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats de Plantes dinterior i Defensa propia https://datingmentor.org/es/dominican-cupid-review/, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el modo academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, la intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Anagrama. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres logotipo, premi sagac en el llancament sobre talents. Napalm al cor es una distopia asfixiant i alhora poetica acerca de la repressio del poder en una franja militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor sobre les Lletres Catalanes 2021, lautora de Pedra sobre tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona en lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre jubilar que coincideixen en una classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

La decada despres sobre lexit sobre Jo confesso lautor sobre Les veus de el Pamano torna amb aquesta novella curta, una mena sobre fabula no buscada en que un professor de literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina sobre la infancia, una intriga negra i dosis sobre drama i dhumor, en un relat que nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total sobre llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest gigantesco autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama sobre Berta Isla, la seva novella precedente. En caso de que aquella se centrava en lheroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella aventura, senfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit matar en una circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

Si hi ha una preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la de lanalisi de la violencia que ella ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma sobre la lucha Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final invariablemente ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a sobre arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a Abrazame inclusive que la vida deje de dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix una antologia de vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa de llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell seria val de la figura sobre Shakespeare per explicar la historia en el Bardo. Hamnet va ser lunic fill home sobre lautor que va fallecer als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia en el fantasma dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es la de les autores de capcalera de el president Obama i la de les veus mes respectades de lactual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari de la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum sobre febrer / Luz sobre febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre inicial que li va reportar el Pulitzer. Es dificil nunca imaginar-se lOlive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va encarnar en la excellent miniserie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *